BIO & MUZIEK

Biografie

Laura Brugel is op 20 februari 1992 geboren in een zeer muzikale familie. Op 14 jarige leeftijd begon ze met trompet spelen. De trompet was al eerder een grote passie voor Laura gezien haar moeder professioneel trompettiste is. De liefde voor de trompet ontwikkelde zich tot een passie en hard werk. Dit intensiveerde toen ze begon op de Mytylschool te Eindhoven.
 
Van 2007 tot 2008 kreeg Laura les in de Jong Talenten klas van het RICK te Weert. Hier volgde ze lessen bij Lou Feijten en Maartje Pinckears. In 2008 werd ze aangenomen in de Regionale Vakklas en kreeg wekelijks les van Radko Berka op het Conservatorium van Tilburg.  Studeren met Radko resulteerde zich in een eervolle vermelding bij het Prinses Christina Concours in 2009. Hierna ging ze op een Project reis met Bert Langeler, waar ze verschillende solo’s speelde.

Laura heeft meerdere keren met de piano virtuoos Jan Vayne gewerkt. Deze samenwerking was voor de Scholierentoer 2010 & 2011. De scholierentoer is een speciale gelegenheid georganiseerd door Stichting Cardo, om participatie en integratie mogelijk te maken voor jong gehandicapten. Het doel was : ‘Samen muziek, beperkt of niet’ 

Sinds mei 2010 tot op heden werkt Laura als dirigente bij de jeugd fanfare van St. Jozef te Someren-Heide. 

In 2011 heeft Laura deelgenomen aan de trompet workshop van het Oberlin Conservatory in Ohio. Hier kreeg ze lessen van Roy Poper, Arto Hoornweg, Michael Davis en Joel Brennan. De workshop bestond uit 10 dagen gevuld met masterclasses, privé lessen, performance klassen en recitals. Tijdens de workshop in Oberlin maakte Laura kennis met Joel Brennan. Hij nodigde haar uit om naar Canada te komen om lessen te volgen bij zijn Trompetklas. In november 2011 vloog Laura naar Canada toe om daar 2 maanden lessen te volgen bij de Brandon University in Manitoba. Terwijl ze in Canada was kreeg ze ook lessen van Miles Newman, Principal Trompet Regina Orchestra. Momenteel heeft Laura nog veel contact met de studenten, Joel Brennan en de directeur : Prof. M. Kim. 

Laura werd in maart 2012 aangenomen als principal trompet voor het Groot entrée orkest. Een project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Samen met 80 jonge talentvolle muzikanten heeft ze in april een succesvol concert gegeven, o.l.v. Ivan Meylemans. 

September 2013, Laura werd aangenomen in de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze studeerde bij Ad van Zon en Gertjan Loot. Tijdens deze studie speelde Laura veel solo’s bij o.a. : Organization Prohibition Chemical Weapons, het Rode Kruis gala, International Olympic Comity en voor het ministerie van Economische Zaken. Doordat Laura moest revalideren, besloot zij haar studie voort te zetten bij het Brabantse Conservatorium. Hier heeft zij les gehad van Steven Bossuyt, Martijn de Laat en Jacq Sanders. 

Wegens ziekte heeft Laura haar opleiding moeten beëindigen en is zij gestart aan een opleiding Social Work. Momenteel zit zij in haar derde leerjaar, met als minor GGz.

Ondanks haar ziekte wil Laura zichzelf in de toekomst gaan inzetten voor de Jong Gehandicapten om deze te motiveren dat geen enkele droom te groot hoeft te zijn. Laura heeft meerdere chronische ziekten en ze heeft zelf in het verleden speciaal onderwijs gevolgd. 


Video's

Share by: